Lightfestival in Eindhoven

GLOW 2024

Glow Eindhoven

GLOW Eindhoven 2024 is een spectaculaire lichtjesroute door het centrum van Eindhoven. Al sinds 2006 wordt dit lightfestival georganiseerd. Elk jaar zijn er zo’n 35 verlichte objecten te zien tijdens GLOW Eindhoven. Na het Amsterdam Light Festival is dit de populairste lichtjesshow van Nederland.

Een magische lichtfestival in Eindhoven

Elk jaar in november wordt de stad Eindhoven omgetoverd tot een betoverende lichtsprookje, bekend als Glow Eindhoven. Dit jaarlijkse evenement trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld die samenkomen om te genieten van de adembenemende lichtinstallaties, kunstwerken en projecties die de stad in een buitengewone gloed hullen. Als je van plan bent om het event te bezoeken, bieden we je in hieronder enkele praktische tips om het meeste uit je bezoek te halen.

Wat is GLOW Eindhoven?

Glow Eindhoven is een jaarlijks lichtfestival dat plaatsvindt in het hart van de stad Eindhoven, Nederland. Tijdens dit evenement verandert de stad in een openluchtmuseum van lichtkunstwerken, waarbij internationale kunstenaars de gelegenheid krijgen om hun vaardigheden en creativiteit te tonen door middel van lichtinstallaties en projecties. De combinatie van kunst, technologie en architectuur zorgt voor een unieke en betoverende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Wandelroute GLOW 2024

Bekijk hieronder de wandelroute langs de mooiste lichtobjecten van GLOW 2024.

Foto: GLOW 2024

Praktische tips voor jouw bezoek

  1. Data en openingstijden: Glow Eindhoven vindt meestal plaats in de tweede week van november en duurt ongeveer een week. Het evenement is ’s avonds en begint meestal rond 18:30 uur en eindigt rond 23:00 uur. Zorg ervoor dat je de exacte data en tijden voor het jaar van je bezoek controleert voordat je gaat.
  2. Toegang: Glow Eindhoven is gratis toegankelijk voor iedereen. Er zijn echter enkele speciale evenementen en tentoonstellingen waarvoor mogelijk een toegangsprijs geldt. Controleer de officiële website voor de meest recente informatie.
  3. Comfortabele schoenen en warme/regen kleding: Bereid je voor op een wandeling door de stad, want de lichtkunstwerken zijn verspreid over verschillende locaties. Draag comfortabele schoenen en kleed je warm aan, want het kan ’s avonds behoorlijk koud worden in november.
  4. Vermijd drukte: Glow Eindhoven trekt veel bezoekers aan, dus verwacht drukte, vooral in het weekend. Als je de menigte wilt vermijden, overweeg dan om op een doordeweekse dag te gaan.
  5. Fotografie: Vergeet je camera niet mee te nemen, want er zijn talloze fotomomenten. Statieven zijn echter niet toegestaan, dus zorg voor voldoende stabilisatie om scherpe foto’s te maken.
  6. Eten & drinken: Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden verspreid over het festivalterrein, dus je hoeft je geen zorgen te maken over honger of dorst. Probeer ook zeker lokale lekkernijen uit!
  7. Openbaar vervoer: Als je niet in de buurt woont, is het aan te raden om met het openbaar vervoer naar Eindhoven te reizen, aangezien parkeren beperkt kan zijn en de stad tijdens het festival behoorlijk druk kan zijn.
  8. Glow route: Volg de aangegeven Glow route om alle hoogtepunten van het festival te zien. Deze route is goed bewegwijzerd en zorgt ervoor dat je geen enkele lichtkunstinstallatie mist.
  9. Blijf veilig: Hoewel Glow Eindhoven een vriendelijk en veilig evenement is, blijf altijd alert en bewaar je persoonlijke bezittingen op een veilige plek.
  10. Bezoek informatiepunten: Als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt, bezoek dan de informatiepunten op verschillende locaties in de stad. Het behulpzame personeel staat klaar om je te assisteren.

GLOW Eindhoven is een betoverende ervaring die je niet mag missen als je in Nederland bent tijdens de periode van het festival. Met deze praktische tips ben je goed voorbereid om optimaal te genieten van de adembenemende lichtkunstwerken en de magische sfeer die deze stad elk jaar opnieuw creëert. Veel plezier tijdens je bezoek aan Glow Eindhoven!

Bezoek GLOW

Plan direct je reis naar Eindhoven. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Eindhoven

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief