Stadslichtfestival Hoogeveen

Over Lichtfestivals.nl

De kalender voor lichtfestivals in Nederland en Belgie

Lichtfestivals.nl is een website die informatie biedt over lichtfestivals in Nederland en Europa. Wij verzamelen allerlei praktische informatie over lichtfestivals. Van data en locaties tot foto's en video's. We willen onze bezoekers helpen om de mooiste lichtfestivals te ontdekken.

Ons team bestaat uit een groep enthousiastelingen die graag lichtfestivals bezoeken. Om die reden zijn we altijd op zoek naar nieuwe pareltjes, in Nederland en het buitenland. Tegenwoordig werken we samen met lichtfestivalorganisaties om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date is.

In onze ogen zijn lichtfestivals een unieke manier om kunst en cultuur te ervaren tijdens de donkerste dagen van het jaar. We vinden lichtfestivals een geweldige manier om steden en dorpen op een andere manier te beleven. En dat proberen we via deze website over te dragen aan onze bezoekers. Wij hopen dan ook dat iedereen een onvergetelijke lichtfestivalervaring beleeft.

Onze missie

Onze missie is om bezoekers van de website te informeren over lichtfestivals in Nederland, Belgie en de rest van Europa. We willen iedereen inspireren om lichtfestivals te bezoeken en de schoonheid van lichtkunst te ervaren.

Ons team vindt dat lichtfestivals tegenwoordig een belangrijk onderdeel is geworden van onze cultuur. Daarnaast verwachten we dat ook in de nabije toekomst zulke evenementen steeds populairder zullen worden. We gaan hierbij uit dat lichtfestivals voor iedereen toegankelijk zijn en blijven, ongeacht leeftijd, achtergrond of budget.

Wat we doen

Lichtfestivals.nl verzamelt praktisch informatie over lichtfestivals. Deze informatie omvat onder andere:

  • Data en locaties
  • Wandelroutes en plattegronden
  • Foto's en video's
  • Informatie over de lichtkunstwerken
  • Informatie over de organisatoren

Via onze website publiceren informatie op onze website en via onze sociale mediakanalen. Deze informatie winnen we in door samen te werken met lichtfestivalorganisaties om zorg te dragen over de kwaliteit van onze content.

Mis je een light festival op de site?

Ieder jaar komen er lightfestivals bij. We zijn ons overzicht nog aan het opbouwen. Help ons mee en voeg een nieuw lightfestival toe.