Lightfestival in Berlijn

Festival of Lights 2024

Festival of Lights Berlijn

Berlijn organiseert elk jaar het indrukwekkende Festival of Lights. In 2024 is het alweer de 20e editie! Tijdens dit lichtfestival worden allerlei beroemde gebouwen in de stad prachtig verlicht. Het Festival of Lights geldt als één van de beroemde lichtfestivals die er zijn. Van over de hele wereld bezoeken jaarlijks duizenden mensen de Berlijnse lichtshow.

Prachtig lichtfestival langs de bezienswaardigheden van Berlijn

Samen met veel (inter)nationale artiesten en het Festival of Lights Team wordt Berlijn omgetoverd tot een groot lichtfestijn. De tweede week van oktober staat helemaal in het teken van cultuur, entertainment en muziek. Door heel Berlijn kom je verlichte objecten tegen. Onder andere zijn de Brandenburger Tor, de Berliner Dom, de Fernsehturm, Slot Charlottenburg en Potsdammerplatz zijn compleet verlicht.

Festival of Lights Berlijn
© Festival of Lights

Ga mee met een tour

Tijdens het Festival of Lights kun je diverse tours langs de lichtobjecten volgen. Hieronder vind je een overzicht

Wandelroute langs de beroemde lichtshows

Ben je van plan Festival of Lights te bezoeken, maak dan een wandeltocht. Start op Postdammer Platz en loop in zuidelijke richting naar de Brandenburger Tor. Vervolgens via Unter den Linden naar het Alexanderplatz. Onderweg kom je onder meer langs de Berliner Dom, een van de hoogtepunten van het lichtfestival. Je eindigt bij de Fernsehturm. Het is een wandeling van zo’n 3.5 kilometer.

Festival of Lights Berlijn
© Festival of Lights

Bezoek Festival of Lights

Plan direct je reis naar Berlijn. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Berlijn

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief