Lightfestival in Amsterdam

Amsterdam Light Festival 2024-2025

Het Amsterdam Light Festival is één van de populairste lichtshows van Europa. Jaarlijks komen duizenden mensen vanuit heel Europa naar de prachtige verlichte kunstwerken in de binnenstad van Amsterdam. Vanaf 28 november 2024 tot 19 januari 2025 bewonder je in Amsterdam wederom dit grootste lichtfestival van Nederland.

Het lichtfestival van Amsterdam tijdens de wintermaanden

Genoeg te doen tijdens het Amsterdam Lichtfestival

Verken het Amsterdam Light Festival lopend, fietsend of per rondvaart! Elke dag gaan de lichtjes aan om 17:00 en uit om 23:00. Je hebt voldoende de tijd om de route te wandelen of een rondvaart te maken.

Lichtjesroute door centrum van Amsterdam

De route langs de lichtobjecten is ongeveer 6,5 km en het maakt niet uit waar je start. Het is een grote ronde zonder begin of eindpunt. Onderweg ontdek je tientallen lichtobjecten. Bekijk hier de routekaart.

Rondvaart langs de lichtobjecten

Je bezoek aan het Amsterdam Lichtfestival is niet compleet zonder een rondvaart langs de lichtobjecten.

  • Het festival is in 2012 begonnen als een kleinschalig evenement met slechts 15 lichtkunstwerken. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een van de grootste lichtfestivals ter wereld, met meer dan 200.000 bezoekers per jaar.
  • De lichtkunstwerken worden gemaakt door kunstenaars uit de hele wereld. In de afgelopen edities waren er werken te zien van kunstenaars uit onder andere Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, China, Japan en de Verenigde Staten.
  • Het festival is gratis te bezoeken. Bezoekers kunnen de lichtkunstwerken bekijken vanaf met een looproute over de grachten of met een boottochtje.
  • Het festival is een populaire attractie voor toeristen, maar ook voor Amsterdammers. Een unieke manier om de stad te beleven in een andere sfeer.

Tip: Ga met korting bij Lovers!

Ben je van plan om een rondvaart te maken? Rederij Lovers heeft op dit moment actie lopen waarbij je online voor 26,5 per ticket mee kunt varen.

Koop tickets

Tickets Rondvaart Amsterdam Light Festival 2023 - 2024

Hier zijn nog enkele specifieke feitjes over de 12e editie van het festival, die van 28 november 2024 tot 19 januari 2025 plaatsvindt:

  • Het thema van deze editie is “Loading”. De lichtkunstwerken gaan over de relatie tussen mens en technologie.
  • Er zijn 24 nieuwe lichtkunstwerken te zien, gemaakt door kunstenaars uit 12 landen.

Tickets & tours Amsterdam Light Festival

Ben je van plan om Amsterdam Light Festival binnenkort te bezoeken? Boek je tickets snel online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de prijzen en mogelijkheden.

Bezoek Amsterdam Light Festival

Plan direct je reis naar Amsterdam. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Amsterdam

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief