Lightfestival in Rotterdam

De Grote Schijn 2024

Grote Schijn Rotterdam

Geweldig lightfestival in het Kralingse Bos

De Grote Schijn 2024 is het bekendste lichtfestival van Rotterdam. Ieder jaar wordt dit lichtfestival georganiseerd in het Kralingse Bos, in het noorden van Rotterdam. Het is een betoverend herfstfestival dat de natuur op een unieke manier tot leven brengt. Dit evenement, dat plaatsvindt in de maanden oktober en november, is een absolute must-visit voor liefhebbers van de herfst en de magie van de natuur.

Unieke decor in het bos

Het Kralingse Bos is een prachtig stadspark gelegen in het oosten van Rotterdam. Met zijn weelderige bossen, kronkelende paden en een schilderachtig meer biedt deze locatie het ideale decor voor de Grote Schijn.

Hier is alles wat je moet weten over de Grote Schijn:

  • Natuurlijke magie: De Grote Schijn draait om de schoonheid van de herfst en de magie van de natuur. Tijdens het festival worden de bomen en struiken in het bos verlicht met duizenden kleurrijke lichten, waardoor een sprookjesachtige sfeer ontstaat. Het lijkt bijna alsof de natuur zelf in vuur en vlam staat.
  • Interactieve ervaring: Wat de Grote Schijn echt bijzonder maakt, is dat het meer is dan alleen maar lichtjes. Bezoekers kunnen deelnemen aan interactieve kunstinstallaties en optredens bijwonen die de herfst op een inspirerende manier verkennen. Denk aan dansvoorstellingen, muzikale optredens en zelfs vuurshows.
  • Voor alle leeftijden: Het festival is geschikt voor het hele gezin en trekt mensen van alle leeftijden aan. Kinderen zullen zeker gefascineerd zijn door de betoverende sfeer en de mogelijkheid om te spelen in dit magische herfstlandschap.
  • Lekkernijen: Naast de visuele en auditieve traktaties biedt de Grote Schijn ook diverse eet- en drinkmogelijkheden. Je kunt genieten van warme chocolademelk, hartige snacks en andere lekkernijen om je festivalervaring compleet te maken.
  • Duurzaam: De organisatoren van het event streven ernaar om het festival zo duurzaam mogelijk te maken. Ze gebruiken energiezuinige LED-verlichting en recyclen materialen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Tickets en openingstijden Grote Schijn

De Grote Schijn Rotterdam is een populair evenement, dus het is raadzaam om je tickets van tevoren online te kopen. Het festival is meestal geopend gedurende enkele weken in oktober en november, en de openingstijden variëren.

Kortom, de event in het Kralingse Bos van Rotterdam is een unieke manier om de herfst te ervaren en te genieten van de magische kracht van de natuur. Het is een evenement dat zowel Rotterdammers als bezoekers van buiten de stad zeker niet willen missen.

Bezoek De Grote Schijn

Plan direct je reis naar Rotterdam. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Rotterdam

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief