Lightfestival in Almere

ALLUMINOUS 2024

ALLUMINOUS almere

ALLUMINOUS 2024 is een lichtfestival dat ieder jaar in de herfst in Almere wordt gehouden. Het festival vindt plaats rond het Weerwater, in het centrum. Tijdens dit evenement zijn er verschillende lichtkunstwerken te zien, die variëren van grootschalige installaties tot kleinere objecten. De werken worden gemaakt door kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Wanneer vindt ALLUMINOUS plaats?

ALLUMINOUS vindt plaats van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november 2024. Het festival is elke avond geopend van zonsondergang tot ongeveer 23.00 uur.

Hoe kan ik ALLUMINOUS bezoeken?

Je kunt het evenement gratis bezoeken. Er zijn verschillende manieren om het festival te bezoeken, te voet, met de fiets of met de boot. De route van het festival is met de klok mee.

Praktisch tips

Hier zijn enkele praktische tips voor je bezoek:

  • Draag comfortabele schoenen, want je zult veel lopen.
  • Neem een (foto)camera mee om de lichtkunstwerken vast te leggen.
  • Kleed je warm aan, want het kan ’s avonds behoorlijk fris zijn.

Plattegrond

Bekijk onderstaand de plattegrond met lichtobjecten.

ALLUMINOUS Almere plattegrond

Kunstwerken 2024

In 2024 zijn er acht nieuwe kunstwerken te zien tijdens ALLUMINOUS. Hier zijn drie voorbeelden:

  • “The Wave” is een grootschalige installatie die op het water staat. De installatie bestaat uit bewegende lichtvlakken die een golvende beweging maken.
  • “The Forest” is een installatie die in het bos in het Lumièrepark staat. De installatie bestaat uit lichtgevende bomen die een mysterieus effect creëren.
  • “The Beach” is een installatie die op twee van de Almeerse stadsstranden staat. De installatie bestaat uit lichtgevende elementen die een speels effect creëren.

ALLUMINOUS is een uniek lichtfestival dat een magische sfeer creëert in het centrum van Almere. Het festival is een must-see voor iedereen die van lichtkunst houdt.

Bezoek ALLUMINOUS

Plan direct je reis naar Almere. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Almere

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief