Lightfestival in Amsterdam

Oud en Nieuw Museumplein 2024-2025

Oud en Nieuw Museumplein 2023

Vier Oud en Nieuw 2024-2025 op het Museumplein in Amsterdam met een geweldige vuurwerkshow. Een jaar na de afgelaste vuurwerkshow, organiseert de gemeente Amsterdam opnieuw een vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling. Ook dit jaar is er plaats voor zo’n 60.000 toeschouwers. Het evenement is openbaar en voor gratis te bezoeken.

Unieke Vuurwerk- en lichtshow op Museumplein 2025

Om klokslag twaalf uur zal het spektakel op het Museumplein losbarsten. Volgens de organisatie “met de grootste aftelklok van Nederland”. Je kunt al vanaf 22.30 terecht, dan begint het voorprogramma ‘live-acts uit de stad’. Tijdens dit voorprogramma zijn er diverse optredens op het grote podium.

Nationale aftelmoment op tv

Het nationale aftelmoment 2024-2025 zal ook op televisie worden uitgezonden. Op RTL4 kun je ongeveer een kwartier voor het aftellen inschakelen om de show live op tv te zien.

Afgelaste vuurwerkshow 2022 op Museumplein

Door de harde wind kon in 2022 de vuurwerkshow op het Museumplein geen doorgang vinden. Destijds ging de lichtshow wel door. Tijdens deze jaarwisseling is het de bedoeling dat beiden gecombineerd worden. De droneshow die toen gepland stond, werd een dag later aan het IJ alsnog georganiseerd.

Tip: Combineer Oud & Nieuw met Amsterdam Light Festival

Combineer je bezoek aan Amsterdam met het Amsterdam Lightfestival! Met Lovers maak je een geweldige rondvaart op oudjaarsdag langs de lichtobjecten van het Amsterdam Light Festival.

Bekijk tickets

Speciale vuurwerkshow voor kids

Nieuw is dit jaar een licht- én vuurwerk voor kinderen van 18.45 tot 19.10 uur, gepresenteerd door Edson da Graça.

Vuurwerkverbod in de rest van Amsterdam

In Amsterdam geldt een algeheel afsteekverbod waardoor het voor de bewoners niet is toegestaan om vuurwerk af te steken. Grote georganiseerde shows, kunnen via de gemeente wel aan een vergunning komen.

Bezoek Oud en Nieuw Museumplein

Plan direct je reis naar Amsterdam. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Amsterdam

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief