Lightfestival in Hoogeveen

Stadslichtfestival 2024

Stadslichtfestival Hoogeveen

Lichtfestival Hoogeveen: Spectaculaire lichtshow tijdens sfeervol weekend

Op 13, 14 en 15 december 2024 is het weer tijd voor het Stadslichtfestival in Hoogeveen. Dit weekend wordt het centrum van de Drentse stad omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt met lichtspektakel, entertainment, koren en muziek.

Betoverende kerstmarkt van Hoogeveen

De Hoogeveense Hoofdstraat wordt gevuld met kraampjes met eten en drinken en talloze leuke kerstspullen. Je kunt er onder andere terecht voor glühwein, warme chocolademelk, worstenbroodjes, stroopwafels en nog veel meer lekkers. Ook zijn er diverse kraampjes met kerstcadeautjes, zoals kerstballen, kerstversiering en kerstkleding.

Gebouwen verlicht tijdens Stadslichtfestival

Op het kerkplein wordt een grote lichtshow met geluid en video gehouden. De kerk wordt daarbij als object gebruikt, waardoor het een spectaculaire show wordt. De show wordt negen tot elf minuten lang en wordt telkens herhaald.

Op verschillende plekken in het centrum is er muziek en entertainment. Je kunt genieten van optredens van koren, bands en DJ’s. Ook zijn er straatartiesten en andere leuke activiteiten.

Stadslichtfestival Hoogeveen

Heerlijk weekend in Hoogeveen

Het Stadslichtfestival is een gezellig en sfeervol evenement dat je niet mag missen. Kom op 15, 16 of 17 december naar Hoogeveen en geniet van een onvergetelijk kerstweekend!

Plattegrond en wandelroute Stadslichtfestival Hoogeveen

Onderstaand een plattegrond met de route tijdens Stadslichtfestival Hoogeveen 2024.

Stadslichtfestival Hoogeveen plattegrond

Enkele extra details:

  • De kerstmarkt bestaat uit 30 houten huisjes die worden bezet door lokale ondernemers en gespecialiseerde kerstmarktondernemers.
  • Op Hoofdstraat-zuid worden een aantal kleinere kermisattracties gepland.
  • Eén van de hoogtepunten wordt de lichtshow met lichtanimaties die geprojecteerd worden op de Hoofdstraatkerk. Aan het einde van de animatieprojectie wordt het thema Vincent van Gogh bezoekt Hoogeveen opgenomen.

Bezoek Stadslichtfestival

Plan direct je reis naar Hoogeveen. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Hoogeveen

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief