Lightfestival in Nijmegen

Schemerlicht 2024

Schemerlicht Nijmegen

Schemerlicht in Nijmegen: een magisch lichtfestival

Schemerlicht in Nijmegen is een lichtfestival in de prachtige Gelderse stad met een rijke geschiedenis. In de winter wordt de stad nog mooier door het jaarlijkse evenement Schemerlicht. Dit evenement vindt plaats van 25 november tot en met 15 januari en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

De lichtroute van Schemerlicht

De hoofdattractie van Schemerlicht is de lichtroute. Deze route loopt door het historische centrum van Nijmegen en is ongeveer 2,5 kilometer lang. Langs de route zijn meer dan 100 lichtinstallaties te vinden. De installaties zijn gemaakt door kunstenaars uit binnen- en buitenland en zijn geïnspireerd op verschillende thema’s, zoals de natuur, de geschiedenis van Nijmegen en de kerst.

Andere activiteiten

Naast de lichtroute zijn er tijdens Schemerlicht nog veel meer activiteiten te doen. Zo is er een schaatsbaan op het Keizer Karelplein, een wintermarkt op de Grote Markt en zijn er regelmatig optredens van muzikanten en dansers.

Openingstijden

Bezoek het event dagelijks tussen 16.00 tot 22.00 uur. De toegangsprijs voor de lichtroute is € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. De schaatsbaan is gratis toegankelijk.

Over Schemerlicht

Schemerlicht is een initiatief van de gemeente Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Het evenement is bedoeld om de stad in de wintermaanden aantrekkelijker te maken. Inmiddels is dit lichtfestival een begrip in Nijmegen en wordt door veel mensen gezien als een must-do in de winter.

Tips voor je bezoek

  • Draag warme kleding, want het kan in de wintermaanden koud zijn.
  • Neem een flesje water mee, want het kan warm zijn tijdens het wandelen van de lichtroute.
  • Trek voldoende tijd uit voor je bezoek, want er is veel te zien en te doen.

Al met al is Schemerlicht een magisch winterevenement dat je niet mag missen als je in de buurt bent. Je beleeft een unieke combinatie van licht, muziek, kunst en cultuur.

Bezoek Schemerlicht

Plan direct je reis naar Nijmegen. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Nijmegen

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief