Lightfestival in Luzern

Lilu Light Festival 2024

Lilu Light Festival Luzern

Het Lilu Light Festival is het lichtfestival van Luzern in Zwitserland. Dit prachtige evenement wordt ieder jaar begin januari georganiseerd, langs de oevers van het Vierwaldstättersee. Tijdens het festival zijn er verschillende lichtkunstwerken te zien, die variëren van grootschalige installaties tot kleinere objecten. De werken worden gemaakt door kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Wanneer vindt het Lilu Light Festival plaats?

Het Lilu Light Festival vindt plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 21 januari 2024. Het festival is elke avond geopend van zonsondergang tot 22.00 uur.

Hoe kan ik het bezoeken?

Het Lilu Light Festival is gratis te bezoeken. Er zijn verschillende manieren om het festival te bezoeken, te voet, met de fiets of met de boot. De route van het festival is met de klok mee.

Praktisch tips

Hier zijn enkele praktische tips voor je bezoek:

  • Draag comfortabele schoenen, want je zult veel lopen.
  • Neem een camera mee om de lichtkunstwerken vast te leggen.
  • Kleed je warm aan, want het kan in Zwitserland behoorlijk koud worden.

Kunstwerken 2024

In 2024 zijn er 15 nieuwe kunstwerken te zien tijdens het event. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • “The Forest of Light” is een grootschalige installatie die in het park “Mühlegg” staat. De installatie bestaat uit lichtgevende bomen en planten die een mysterieuze sfeer creëren.
  • “The Sound of Light” is een installatie die in de Kapelbrücke staat. De installatie bestaat uit lichtgevende panelen die geluiden uitzenden.
  • “The Water of Light” is een installatie die op de Vierwaldstättersee staat. De installatie bestaat uit lichtgevende golven die een speels effect creëren.

Het Lilu Light Festival is een uniek lichtfestival dat een magische sfeer creëert in het centrum van Luzern. Het festival is een must-see voor iedereen die van lichtkunst houdt.

  • Als je met de trein naar Luzern komt, stap dan uit bij het station Luzern. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum van de stad.
  • Als je met de auto naar Luzern komt, kun je parkeren in een van de parkeergarages in het centrum van de stad.
  • Er zijn verschillende restaurants en cafés in het centrum van Luzern waar je kunt eten en drinken voor of na het festival.

Bezoek Lilu Light Festival

Plan direct je reis naar Luzern. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Luzern

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief