Lightfestival in Goes

Lichtjestour 2024

Goes Lichtjestour

Sfeervolle wandeltocht door het stadscentrum

De Lichtjestour van Goes is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op de laatste vrijdag van december. De wandeltocht voert door het stadscentrum en wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Goes.

De wandelroute is ongeveer 1 kilometer lang en voert langs vier kerkgebouwen en enkele openbare gebouwen van Goes. Onderweg worden wandelaars verwend met zang, dans, muziek en vertellingen over het kerstevangelie.

De Lichtjestour is een sfeervolle manier om de kerstsfeer in het Zeeuwse stadje te proeven. De route is verlicht met meer dan 1000 potlampjes en de kerken zijn versierd met prachtige kerstbomen en kerststallen.

Lichtjestour route 2024 door Goes

De Lichtjestour begint bij de Grote Kerk aan de Markt. Van daaruit loopt de route via de Manhuistuin naar de Westerkerk en de Doopsgezinde Kerk. Dan volgt de doorsteek naar hotel-brasserie Katoen en de openbare bibliotheek. Via het buitenterras van Slot Ostende wordt de Rooms-Katholieke Kerk bereikt.

Kerstevangelie

Op elke stop wordt een deel van het kerstevangelie tot leven gebracht. Zo zijn er optredens van koren, musicals en theatergroepen. Ook zijn er verhalenvertellers en musici aanwezig.

Tips

  • De Lichtjestour is een populaire evenement, kom op tijd.
  • Neem warme kleding mee, want het kan ’s avonds koud zijn in december.
  • Zorg voor goede schoenen, de route kan wat onverhard zijn.

De Lichtjestour is een leuk evenement die je niet mag missen als je in Goes bent tijdens de kerstperiode.

Bezoek Lichtjestour

Plan direct je reis naar Goes. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Goes

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief