Lightfestival in Arnhem

Uitgelicht 2024

Uitgelicht Arnhem

Uitgelicht is een bijzondere lichtwandeling door het Nederlands Openluchtmuseum

Van 18 oktober tot en met 3 november kun je in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een historisch verhaal over de Tweede Wereldoorlog beleven. Tijdens de eerste editie van de lichtwandeling ‘Uitgelicht’ ontdek je hoe Arnhemse evacués hier tijdens de oorlog leefden. Het museum was destijds ‘Gesloten wegens bewoning’. Dankzij indrukwekkende lichtprojecties, geluidseffecten en verlichte paden kun je dit najaar dit aangrijpende verhaal ervaren.

Indrukwekkend verhaal van een voormalig bewoner

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal beleef je deze bijzondere periode door de ogen van een voormalige bewoner van het museum. Als kleine jongen woonde hij tijdens de evacuatie van Arnhem in het Openluchtmuseum. Zijn stem leidt je door het park, langs 37 lichtprojecties met verschillende herinneringen uit die tijd. Hoe leefden deze Arnhemmers? Hoe kwamen ze aan voedsel? Hadden ze een keuken? Moesten ze werken? Gingen kinderen naar school?

Arnhem Uitgelicht lichtfestival

Prachtig lichtwandeling

De lichtwandeling voert over brede, verharde paden en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Langs de route zijn horecapleinen te vinden bij het begin, halverwege en aan het einde van de wandeling.

Met dank aan Jorrit Lousberg voor de foto’s

Tickets & tours Uitgelicht

Ben je van plan om Uitgelicht binnenkort te bezoeken? Boek je tickets snel online. Bekijk het onderstaande overzicht voor de prijzen en mogelijkheden.

Bezoek Uitgelicht

Plan direct je reis naar Arnhem. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Arnhem

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief