Lightfestival in Utrecht

Trajectum Lumen 2023-2024

Trajectum Lumen is een lichtjesroute door de oude binnenstad van Utrecht tijdens de winterperiode. Langs de wandelroute van een kleine 3 kilometer vind je prachtig verlichte gebouwen, kunstwerken en zelfs tunnels. De kunstwerken vertellen het verhaal van Utrecht, de historie en haar bewoners.

Zodra de zon onder gaat, en wanneer de avond valt, gaan op circa 30 plekken in Utrecht de lichtjes aan. De lichtobjecten zijn afkomstig van veel (inter)nationale lichtkunstenaars.

Wandelroute Trajectum Lumen

Het startpunt van de route is Vredenburg, nabij het Centraal Station. De lichtjesroute van Trajectum Lumen gaat over een afstand van 3km. Bekijk hieronder een kaart met de lichtjesroute. Op de website van Ontdek Utrecht staat om omschrijving van alle objecten.

Utrecht Lumen wandelroute

Wandeling met gids

Je kunt de route ook lopen in gezelschap van een gids. De gids kan je meer informatie vertellen en zo ontdek je het hele verhaal achter elk kunstwerk. De wandeling met gids vindt iedere zaterdag om 20:30 uur plaats t/m 30 maart 2024 en start voor het Academiegebouw op het Domplein. Via deze website kun je tickets met een tijdslot bestellen.

Bezoek Trajectum Lumen

Plan direct je reis naar Utrecht. Hieronder vind je handige links voor vervoer en verblijf in Utrecht

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks op de hoogte blijven van opkomende lichtfestivals? Meld je aan voor onze nieuwsbrief